Συνταγές
Σιροπιασμένα μηλοπιτάκια με ινδοκάρυδο που λιώνουν στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ ΖΥΜΗΣ
250 γρ βούτυρο
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 μικρό ποτηράκι ζάχαρη άχνη
Ξύσμα ενός λεμονιού
3 βανίλιες
2 κουταλάκια γλ μπέικιν παουντερ
3 μισή με 4 κούπες αλεύρι
ΓΕΜΙΣΗ
5 Μεγάλα μήλα
1 μικρό ποτηράκι ζάχαρη
1κουταλια κοφτή κανέλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα βάζουμε σε αντικολητικο τηγάνι με τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα και το αφήνουμε στην άκρη.
ΣΙΡΟΠΙ
1 και μισό ποτήρι νερού, νερό
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 φετακι λεμόνι
Βράσιμο 4 λεπτά
Το μικρό ποτηράκι είναι χωρητικότητας σε νερό 140 γραμμάρια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ
Ανακατεύουμε τα πέντε πρώτα υλικά της συνταγής και σταδιακά βάζουμε τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε ζύμη περίπου 35 με 40 γρ , την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα βάζουμε μισό κουταλάκι μήλο το κλείνουμε και το κάνουμε μπαλάκι , τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά.
Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο και τα ρίχνουμε στο χλιαρό σιρόπι για δύο με τρία λεπτά να τραβήξουν και αμέσως στην τριμμένη καρύδα.
Διακόσμησα με φυστίκι Αιγίνης και ρόιδο.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πανέμορφα και πεντανόστιμα μηλοπιτάκια τριαντάφυλλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 μήλα
1 φύλλο σφολιάτα
5 κς ζάχαρη κρυσταλλική
Καστάνη ζάχαρη
Κανέλα σκονη
Βουτυρο
Σιρόπι:
1/2 κούπα νερό και 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι κ το αφήνουμε να κρυώσει
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ρίχνουμε τις κουταλιές της ζάχαρης κ τα μήλα κομμένα σε πολυ λεπτές φέτες κ αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά κ Στραγγίζουμε
Παίρνουμε τη σφολιάτα τη κόβουμε σε 8 λωρίδες , πασαλιβουμε παντού με βουτυρο κ ρίχνουμε τξ Καστάνη ζάχαρη κ κανέλα
Από πάνω βάζουμε τα μήλα, διπλώνουμε κ τυλιγουμε σε τριαντάφυλλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 τοποθετούμε σε θήκες μαφιν κ ψήνουμε για περίπου μισή ωρα
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.