Συνταγές
Το αγαπημένο γλυκό της νηστείας – σιμιγδαλένιος χαλβάς με λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.
Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Μισό ποτήρι σπορέλαιο
Για το Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανελλας
2 γαρύφαλλα
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό από 2-3 λεμόνια
Σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι προσθέτω το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και το τσιγαρίζω μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να μην αρπάξει.
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για πέντε λεπτά.
Ρίχνω με προσοχή το σιρόπι στο σιμιγδάλι ή και αντίστροφα και ανακατεύω, αφού έχω κλείσει το μάτι μέχρι να πήξει το μείγμα και να ομογενοποιηθεί.
Βάζω τον έτοιμο πλέον χαλβά σε φόρμα από κέικ ή πυρέξ, το αφήνω να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
ΤΑΡΑΜΑΣ
Υλικά Ανά 100γρ. Άφτιαχτο ταραμά άσπρο
1 κιλό ψωμί 3-4 ημερών, (περίπου 700γρ., χωρίς την κόρα)
Ένα μέτρο λεμόνι
Ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τη ψίχα του ψωμιού και αφού τη στίψουμε βάζουμε όλα τα υλικά πλην του λαδιού σε μια λεκάνη και τα αναμειγνύουμε με το χέρι. Μόλις ενωθούν προσθέτουμε λίγο- λίγο το λάδι και παράλληλα πλάθουμε μέχρι να γίνει η υφή κρεμώδης.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Υλικά
2 κιλά καλαμαράκια καθαρισμένα
1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
450 ml. κρασί ερυθρός ξηρός
500 ml. πολτός τομάτας
180 ml. ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1/2 κουτ. σούπας ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα καθαρισμένα καλαμαράκια σε κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τα λαχανικά.
Σιγοβράζουμε τα καλαμαράκια με το νερό που αφήνουν μέχρι να βράσουν καλά. Τα βγάζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα καλαμαράκια και βάζω σε άλλη κατσαρόλα μαζί με τον πολτό ντομάτας 800 ml. ζωμό και το ελαιόλαδο και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μακαρονάκι και βράζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια μόλις τα μακαρόνια γίνουν αλ ντέντε προσθέτουμε τα καλαμαράκια στη σάλτσα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μείνει η σάλτσα στο μακαρονάκι.
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.