Συνταγές
Σε 5 λεπτά ο πιο ξεχωριστός κορμός που θα έχεις φτιάξει με απλά υλικά.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έλα να φτιάξουμε μαζί ένα δίχρωμο κορμό με δύο σοκολάτες, καρύδια, μπισκότα και φιστίκα. Πρόκειται για μία πολύ καλή ιδέα για επιδόρπιο αφού φτιάχνεται πολύ γρήγορα με απλά υλικά που έχεις στη κουζίνα σου.
Υλικά
-400 ml. γάλα
-50 γρ. κακάο
-150 γρ. βούτυρο
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-400 γρ. πτι μπερ
-150 καρύδια
-100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-15 ml. καλαμποκέλαιο
-75 γρ. φιστίκια
-100 γρ. λευκή κουβερτούρα
-10 ml. καλαμποκέλαιο
-75 γρ. φιστίκια
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι, διαλύουμε το κακάο στο γάλα και τα βάζουμε να βράσουν. Όταν πάρουν θερμοκρασία ενσωματώνουμε το βούτυρο.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα πτι μπερ και τα χοντροκομμένα καρύδια.
Κατόπιν, ανακατεύουμε καλά και τυλίγουμε σε μπαστούνι σε μεμβράνη, όπως δείχνει και το βίντεο της συνταγής. Τέλος, βάζουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε και λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα γάλακτος και ενσωματώνουμε το λάδι και τα φιστίκια.
Κόβουμε λίγο αντικολλητικό χαρτί σε λωρίδες με πάχος περίπου 3 δάχτυλα και τις τοποθετούμε στον κρύο κορμό.
Απλώνουμε την σοκολάτα στα κομμάτια που δεν έχουν αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Κατόπιν, λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα και ενσωματώνουμε και εδώ το λάδι με τα φιστίκια.
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την σοκολάτα.
Τέλος, αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Έτοιμος ο πιο νόστιμος κορμός σοκολάτας που έχεις δοκιμάσει. Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής μας:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!