Συνταγές
Iδανικά για πρωινό – Φτιάξτε κλασσικά αγγλικά scones με αυτή την εύκολη συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή τη φορά η γέμιση είναι με σμέουρα Raspberries και κομματάκια λευκής σοκολάτας στη μισή ζυμη.
Η συνταγή είναι από Maria Rouvitsa Kouzinoglou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
95 γρ. ζάχαρη ψιλή
290 ml. ίσως και λίγο παραπάνω ξυνόγαλα
2 βανιλλίνες
Λίγο αλάτι, (μια τσιμπιά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο δοχείο ανάμιξης το αλεύρι με το βούτυρο και με τα δάχτυλα το τρίβουμε να ενσωματωθεί στο αλεύρι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη,τη βανίλια,το αλάτι, ανακατεύουμε . Κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το ξυνόγαλα σε δύο δόσεις.
Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν όλα. Όταν δεν κολλάει σχεδόν καθόλου, αδειάζουμε το μείγμα στο τραπέζι ή στο ξύλο, αφού έχουμε πασπαλίσει αλεύρι.
Το ανοίγουμε απαλά σε στρογγυλό, περίπου 3-4 εκατοστά πάχος, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
Την μισή την έκοψα σε απλά και την άλλη μισή έβαλα τα ράσμπερυ και την λευκή σοκολάτα, τα ζυμώνουμε πολύ απαλά και τα έκοψα.
Τα ψήνουμε σε λαμαρίνα και μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα διατηρούμε σε δοχείο για 2 μέρες το πολύ, αλλά δεν μένουν για πολύ, καταναλώνονται.
Η συνταγή είναι από Maria Rouvitsa Kouzinoglou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.