Συνταγές
Δεν έχουν καμία σχέση με τα κληματόφυλλα – Σαρμαδάκια με μαύρα λάχανα (ποντιακά) που η γεύση τους είναι γλυκιά και υπέροχη.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
50 φύλλα λαχανίδες
3 κρεμμύδια
2 ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
μαϊντανό
δυόσμο
2 κούπες ρύζι
3 κούπες νερό ζεστό
αλάτι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε ελαφρώς τα φύλα. Σοτάρουμε σε κυβάκια τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τη ντομάτα.
Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και το ρύζι και σβήνουμε την φωτιά.
Τυλίγουμε τα φύλα με τη γέμιση σε σχήμα κλασσικό και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα
τοποθετώντας ένα πιάτο επάνω.
Φροντίζουμε στη βάση να βάλουμε φύλλα για να μην μας κολλήσουν.
Σκεπάζουμε με ζεστό νερό και σε σιγανή φωτιά βράζουμε περίπου μισή ώρα.
Συνοδεύονται πάντα με σπιτικό τζατζίκι.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για το αγαπημένο όλων – λαχανοντολμάδες με κρέμα από πάνω.. τι να σας πω!
Η Συνταγή είναι από Lori Bengu – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο λαχανο
2 ξερά κρεμμύδια + ενα ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
Μισό ματσάκι μαϊντανό + μισό άνηθο + μισό δυόσμο
Μισό κιλό κιμα
2 κούπες ρύζι Καρολίνα
Μια κούπα ελαιόλαδο
Ριγανι, μαύρο πιπερι,αλάτι,χυμό λεμόνι
Για την κρέμα
70 γρ βούτυρο
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
700 γρ. νερό
1 κύβο κότας Maggi
ξύσμα λεμονιού από2 λεμόνια,χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα βράδυ πριν πάντα κάνουμε την γέμιση,, τηγανίζουμε τα κρεμμύδια μετά ρίχνουμε τον κιμά τα ανακατεύουμε μετά σβηνουμε μια κούπα κόκκινο κρασί και αφηνουμε να εξατμιστεί .
Ρίχνουμε το ρύζι τα αφήνουμε να τηγανισει και μετα όλα τα μυρωδικά και μια κούπα νερό.
Σβήνουμε το μάτι και την άλλη μέρα τυλίγουμε τους λαχανοντολμαδες που πριν έχουμε βράσει φύλλα φύλλα το λάχανο.
Η Συνταγή είναι από Lori Bengu – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.