Συνταγές
Δεν υπάρχουν πιο τραγανά και πεντανοστιμα ψαράκια – γαύρος και σαρδέλα στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΆ
Αλεύρι καλαμποκαλευρο η αλεύρι άσπρο για όλες τις χρήσεις
1 κιλό γαυρο η σαρδέλα η ότι άλλο ψαράκι σάς αρέσει
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 κούπα ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό τους
Αλάτι, ρίγανη, μαυροπιπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα εντόσθια.
Καθαρίζουμε πλένουμε καλά τα ψάρια μας.
Και τα αφήνουμε τα στραγγίσουν καλά.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο το κρεμμύδι , το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, και βουτάμε μέσα τα ψάρια αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξουν όλες τις μυρωδιές.
Σε ενα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι (η καλαμποκαλευρο η το άσπρο αλεύρι, ότι προτιμάτε, θα γίνουν εξίσου νοστιμότατα ) και πασπαλίζουμε τα ψάρια.
Προθερμενουμε τον φούρνο μάς στους 180 βαθμούς, βάζουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και αραδιαζουμε τα ψάρια μάς ομοιόμορφα, και ψήνουμε, για περίπου 35 λεπτά
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Σαρδέλα Ζευγαράκια ή Γαύρος Αντζούγιες; Τι προτιμάτε;
Οι Συνταγές είναι της κ. Φλωρα Χριστου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
1. ΓΑΥΡΟΣ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ!!!
ΥΛΙΚΑ:
3 κιλα γαυρο
300γμ. αλατι χοντρο
2 μπουκαλια ξυδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε κεφάλια, εντόσθια, πλένουμε το βάζουμε σε σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Την επόμενη μέρα βάζουμε το γαύρο σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ξίδι , πασπαλίζουμε με αλάτι, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 4 μέρες.
Σουρώνουμε το γαύρο χωρίς να ξεπλένουμε και φιλετάρουμε. Τα βάζουμε σε ταπερ και σκεπάζουμε με καλαμποκελαιο.
Διατηρείται στο ψυγείο 1 χρόνο. Κατανάλωση …. τρώγεται από την ίδια μέρα.
Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
2. ΣΑΡΔΕΛΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΑ!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε κεφάλια, εντοσθια, πλένουμε και αφαιρούμε τα κόκαλα.
Τα ζευγαρώνουμε, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, ρίγανη, φέτες λεμονί και ελαιόλαδο.
Μπουγιουρντί
Σε πιάτο βάζω φέτες ντομάτα , τυρί φέτα, ροδέλες καυτερής πιπεριάς. Καλύπτω με ντομάτα , πασπαλίζω ρίγανη και ελαιόλαδο.
Ψήνω στο φουρνακι μικροκυμάτων.
Οι Συνταγές είναι της κ. Φλωρα Χριστου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.