Συνταγές
Τραγανό σαραγλί σε σχήμα ροδέλα με φανταστική γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
100 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ,100 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΩΜΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ, 50 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΑ , 50 ΓΡ. ΣΥΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ, 50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ, 1 ΚΤΓ. ΚΑΝΕΛΑ, 1/2 ΚΤΓ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, 10 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΥΚΑ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ ΛΥΩΜΕΝΟ
500 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΒΥΡΗΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 ΓΡ. ΝΕΡΟ, 750 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ, 1 ΒΑΝΙΛΙΑ, ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΖΑΧΑΡΗ, ΝΕΡΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 4 ΛΕΠΤΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΑ ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΤΑ ΣΟΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 150 ΒΑΘΜΟΥΣ 80 -90 ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ .
Η συνταγή είναι από George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις σαραγλακι !!!
Υλικά
-500 gr φυλλο κρουστας
-250 gr καρυδια
-250 gr βουτυρο
-1/2κ.γλυκου γαρυφαλλο
-1/2 κ.γλυκου κανελα
-1 κ.σουπαςζαχαρη
-1 κ.σουπας φρυγανια τριμμενη
-1 βανιλια
Σιρόπι
-3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
-1,5 φλυντζάνι του τσαγιού νερό
-2 κτσ. λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να είναι κρύο όταν σιροπιάσουμε το γλυκό.
Στη συνέχεια περνάμε από το μούλτι τα καρύδια, (να είναι ψιλοκομμένα), ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, στη συνέχεια απλώνουμε ένα φύλλο παίρνουμε μια χούφτα από το μείγμα πασπαλίζουμε το φύλλο το τυλίγουμε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί.
Στη συνέχεια κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε το σαραγλί, ρίχνουμε το βούτυρο που το έχουμε λιώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα γύρω στα 40 με 50 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε απο τον φούρνο σιροπιάζουμε.