Connect with us

Συνταγές

Σαραγλί: ένα από πιο τραγανά ζουμερα σιροπιαστά γλυκά που

Published

on

324100467 859673948625974 8754592966648406298 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Δεν σταματάμε ποτέ στο ένα!

Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
700 γρ. φύλλο κρούστας
300 γρ. βούτυρο γάλακτος εγώ έβαλα αιγοπρόβειο και αγελαδινό (λιωμένο)
300-400 γραμμ. καρυδόψιχα
200γραμμ. Αμύγδαλο
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1/1/2 κουτ. σούπ. κοφτή, κανέλα
Γαρύφαλλο λίγο
1 βανίλια

Για το σιρόπι:
1κιλο ζάχαρη
800 ml
½ λεμόνι (χυμός)
1 βανίλια
150 μέλι

Εκτέλεση:
Καλό είναι να ξεκινήσετε με το σιρόπι για να του δώσετε το χρόνο να κρυώσει ώσπου να ετοιμάσετε και να ψήσετε το σαραγλί.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό τη βανίλια, το χυμό μισού ζουμερού λεμονιού και το μέλι και αφήστε να βράσει μόνο για δυο λεπτά. Αρχίστε να μετράτε το χρόνο από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.

Βουτυρώστε ένα ταψί.
Τρίψτε τα καρύδια στο μούλτι το αμύγδαλο και ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη, την κανέλα, και το γαρύφαλλο

Στρώστε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας και βουτυρώστε το καλά με ένα πινέλο…φύλλο κρούστας + βούτυρο
Στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου ρίξτε λίγη από τη γέμιση.

Διπλώστε το φύλλο στη μέση και με μια λεπτή βέργα, ή έναν πλάστη τυλίξτε το σε ρολό.
Σουρώστε το φύλλο από τις δυο άκρες, αφαιρέστε από τη βέργα και βάλτε το στο βουτυρωμένο ταψί.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Φροντίστε τα σουρωτά ρολάκια να μπαίνουν το ένα κολλητά δίπλα στο άλλο, χωρίς να υπάρχει κενό ανάμεσά τους. Είναι και αυτό ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του γλυκού.

Τα άλλα είναι το σωστό ψήσιμο, το σωστό βράσιμο του σιροπιού και το σωστό σιρόπιασμα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Αλείψτε με το υπόλοιπο βούτυρο όλη την επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα ρολάκια σε τρία ή τέσσερα μέρη ανάλογα με το πόσο μικρά θέλετε να είναι τα σαραγλί σας…
Ψήστε για 30-45 λεπτά αεροθερμο (ανάλογα με τον φούρνο).

Είναι έτοιμα όταν πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα και είναι στεγνά.
Αμέσως μόλις βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο, το σιροπιάζετε όπως είναι καυτό με το κρύο σιρόπι. Είναι σημαντικό αυτό το βήμα γιατί έτσι τα σαραγλάκια θα διατηρηθούν τραγανά .

Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 λεπτά ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα6 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές8 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές10 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές11 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version