Συνταγές
Τέλεια συνταγή για υπέροχα σαραγλάκια γεμιστά με κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώτα Πιπερτζή-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ – Natasa cuka”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο 500 γρ φύλλα κρούστας
200 γρ ξηρούς καρπούς καρύδια αμύγδαλα φουντούκια
200 γρ βούτυρο φρέσκο γάλακτος λιωμένο
1 κουταλιά κανέλλα
Λίγο γαρίφαλο
Κρέμα
750 γρ γάλα
130 γρ ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
60 γρ κορν φλαουρ
Σιρόπι
500 γρ νερό
700 ζάχαρη
Λίγες σταγόνες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά και αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη ρίχνουμε το κορν φλαουρ το γάλα την βανίλια αφήνουμε να βράσει ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αφήνουμε να κρυώσει βάζουμε από πάνω μεμβράνη να εφάπτεται να μην πιάσει πέτσα.
Παιρνουμε ενα φύλλο το βουτυρώνουμε με πινέλο απαλα ρίχνουμε χοντροαλεσμενα τα καρύδια τα φουντούκια και τα αμύγδαλα αφού τα ανακατέψουμε με την κανέλλα ρίχνουμε μετην χούφτα λίγη γέμιση να πάει παντού από πάνω άλλο φύλλο βουτυρώνουμε ρίχνουμε λίγη γέμιση διπλώνουμε το φύλλο στην μέση από την στενή πλευρά κατά μήκος και τυλιγουμε ρολό όχι σφιχτά με το τελείωμα από κάτω και πιέζουμε λίγο να σουρωσει το ρόλο κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα στο ταψί τα Ρολακια τα βάζουμε κολλητά στο ταψί να μην έχει κενά βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο καλά από πάνω κόβουμε κάθε ρόλο σε τρία κομμάτια η τέσσερα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν μόλις βγουν από το φούρνο τα σιροπιαζουμε λίγο λίγο με το χλιαρό σιρόπι μόλις κρυώσουν με ένα κορνε τα γεμίζουμε κρέμα και τα βάζουμε σε πιατέλα πασπαλίζουμε με τρίμενο καρύδι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώτα Πιπερτζή-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ – Natasa cuka”