Συνταγές
Σαν αυτή άλλη καμία – σοκολατόπιτα φούλ σιροπιασμένη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δημητρούλα Λάρδη – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Υλικά:
Για το σιρόπι:
400 γρ. νερό, ή γάλα
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο
30 γρ. κακάο
1 κ.σ. κονιάκ
Για τη σοκολατόπιτα:
3 αβγά, μεσαία
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
90 γρ. ηλιέλαιο
90 γρ. νερό, ή γάλα
40 γρ. κακάο
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο:
300 γρ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
Για το γαρνίρισμα:
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον καφέ, το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σοκολατόπιτα:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Στη συνέχεια, βάζουμε πολύ αργά το ηλιέλαιο, το νερό και αφαιρούμε από το μίξερ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι και τα κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί 32×25 εκ. και βάζουμε μέσα όλο το μείγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε και όσο είναι καυτή βάζουμε το κρύο σιρόπι.
Περιμένουμε να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Για το γλάσο:
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε μέσα το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μία βράση.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Τέλος, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε πάνω από τη σοκολατόπιτα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Αφού έχει κρυώσει το γλυκό λιώνουμε την κουβερτούρα λευκής σοκολάτας κ γαρνίρουμε!
Η Συνταγή είναι από Δημητρούλα Λάρδη – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.