Συνταγές
Σαλάτα με ψητές χρωματιστές πιπεριές ντοματίνια και τυρί κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
4 -5 διάφορες πιπεριές χρωματιστές
4 σκελίδες σκόρδο
250 γραμ. ντοματίνια
Φρέσκα φύλλα δυόσμο και βασιλικό
200 γραμ. Τυρί κρέμα light
75 γραμ. τυρί φέτα
Ελαιόλαδο
1 λαδόκολλα
Εκτέλεση:
Πρoθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο c στον αέρα.
Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, βάζουμε τις πιπεριές έτσι όπως είναι, με τα κοτσάνια και τα σπόρια τους, τις χαράζουμε σε δυο – τρία σημεία με μαχαίρι.
Στο ίδιο ταψί στρώνουμε τα ντοματίνια, και τα σκόρδα ολόκληρα.
Ψήνουμε για μισή ώρα, και στο 15ντάλεπτο αλλάζουμε πλευρά τις πιπεριές.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Μέσα σε μπολ, λιώνουμε την φέτα, με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας κομμένο βασιλικό, δυόσμο, και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για να γυαλίσει η κρέμα μας.
Απλώνουμε σε πιατέλα, η μοιράζουμε σε πιάτα, την κρέμα τυριού σαν βάση, επάνω στην κρέμα τυριού, ξαπλώνουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια, και τα σκόρδα, ξεφλουδισμένα.
Πασπαλίζουμε, με τα φυλλαράκια δυόσμου & βασιλικού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, και απολαμβάνουμε, την πεντανόστιμη αυτή σαλάτα.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.