Συνταγές
Πολύ ωραίο ενδιαφέρον φαγητό – ρύζι με αυγά σε σάλτσα ντομάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 φλυτζ. ρύζι basmati
2 φλυτζ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρεζα πάπρικα γλυκιά
1 πρεζα ρίγανη
1 πρεζα βασιλικό
2 αυγά
Ανθό αλατιού
50 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε το ρύζι 15’σε νερό.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ανοιχτό βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, με σκέπασμα κυρτό, που να διαθέτει τρύπα διεξόδου ατμών.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, και το σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας τον χυμό ντομάτας που φτιάξαμε, αλέθοντας ντομάτες στο multi, με την πάπρικα μέσα.
Σουρώνουμε, και ξεπλένουμε το ρύζι, το προσθέτουμε στην σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε να ενωθούν δυναμώνουμε την φωτιά, και μόλις πάρει βράσει η σάλτσα, σκεπάζουμε, το σκεύος, κλείνουμε το μάτι, της κουζίνας, και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί μόνο του, για 8’.
Σε μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη αλατίζουμε, και όταν περάσουν τα 8’ ανοίγουμε, και ρίχνουμε τα αυγά, με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε στην ομελέτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 2’, ακόμα, να μαγειρευτούν τα αυγά.
Κατόπιν πασπαλίζουμε με τα βότανα, ανακατεύουμε όπως κάνουμε στην στραπάτσαδα, τα αυγά με το ρύζι. Βάζουμε σε φορμάκια ατομικά, και αναποδογυρίζουμε σε πιάτο, ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο λάδι ακόμη.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.