Συνταγές
Ρόλο από καρότο με γέμιση κρέμα τυρί με σκόρδο διάφορα χορταρικά και λιαστή ντομάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ καρότα
50 γρ βούτυρο
4 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Για τη γέμιση
1κουτι Φιλαδέλφεια 200ργ με σκόρδο και χόρταρακια
1κουτι Φιλαδέλφεια 200γρ φυσική
Λιαστές ντομάτες εγώ ψηλοεκοψα 3
Λίγο άνηθο
Ανακάτεψα τα δύο κουτιά Φιλαδέλφεια και ψηλοέκοψα το άνηθο.
Εκτέλεση για το ρόλο
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στο τρίφτη στο ψιλό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει βάζουμε τα καρότα και από πάνω το αλάτι το πιπέρι και το σκόρδο που το έχουμε τρίψει στον τρίφτη στο ψηλό και το έχουμε ψιλοκόψει.
Κλείνουμε με ενα καπάκι και φήνουμε για 7 λεπτά περίπου να μα μαλακώσει το καροτο . Ανακατεύουμε τακτικά για να μη μας πάρει χρώμα. Τα έχω τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια σε μαρέγκα .
Μόλις κρυώσουν τα καρότα προσθέτουμε τους 4 κρόκους που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Ανακατεύουμε καλά με τα καρότα.
Μετά προσθέτουμε και τα ασπράδια με στα καρότα και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω όπως κάνουμε και το παντεσπάνι.
Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και από πάνω το μίγμα . Εμένα μου βγήκε 25 * 30.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί.
Μόλις βγάλουμε το ρολό από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Στη συνεχεία ξεκολλάμε το χαρτί και αφήνουμε για άλλα 10 με 15 λεπτά ώσπου να κρυώσει καλά.
Μόλις κρυώσει απλώνουμε την κρέμα παντού . Έβαλα ελάχιστο άνηθο ακόμα από πάνω και τη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα.
Προσεκτικά τυλιγω σιγά-σιγά το ρόλο το αφηνο για λίγοστο ψυγείο. Από πάνω διακόσμησα με την ίδια γέμιση και και λιαστές ντομάτες.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.