Συνταγές
Να τους θυμάστε με αγάπη, ο Θεός να τους αναπαύσει ! Όσο για την ρυζόπιτα απλά υπέροχη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το ταψί της κουζινας:
1κ φύλλο κρουστας
600 γρ καρύδια μέτρια κομμένα στο μουλτι, τα ανακατευουμε με 1 κ γλ κανέλλα κ 2 κσ ζαχαρη
1 ποτήρι νερού ρυζι καρολινα(το βράζουμε με 3 ποτήρια νερό, όταν κρυώσει ρίχνω 4 κ σ λαδι, 1 φλυτζ του καφέ ζάχαρη, λίγο αλάτι, μισό κ γλ κανελα και ανακατευουμε καλά)
Σιρόπι.
4 ποτ νερού ζαχαρι
3 ποτ νερού νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μολις αρχίσει ο βρασμός χαμηλωνουμε το μάτι στο 7 και αφήνουμε 8-10 λεπτά να βράσει. Στο τέλος ρίχνουμε 1 κσ χυμό λεμόνι κ 3 βανιλιες.
Σιροπιαζουμε όταν και τα δύο είναι χλιαρα.
Πως τη στηνουμε:
Βάζουμε λαδι στο ταψί και στρωνω 4 φύλλα αφού τα λαδωσουμε ένα – ένα. Στο 4ο φύλλο ρίχνουμε καρυδια, στρωνουμε 2 φύλλα λαδωμενα και βάζω ρύζι. Συνεχίζουμε εναλλάξ 2 φύλα καρύδια, δύο φύλλα ρύζι ( πάντα τα φύλλα τα λαδωνουμε ).
Φροντίζουμε να τελειώσουμε στην τελευταία σειρά με καρύδια. Στρωνουμε από πάνω 4 φύλλα, χαρασουμε σε τετράγωνα κομμάτια (5 επί 4)και μετά στη μέση διαγωνια.
Βγαίνουν 40 κομμάτια στο μεγάλο ταψί. Εγώ έκανα κι ένα μικρότερο με μισή δόση. Ψηνουμε 50 λεπτά αέρα 180 β Σιροπιαζουμε και την κόβουμε αφού κρυώσει
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.