Συνταγές
Ένα εξαιρετικό γλυκό για ρολό σοκολάτας με φράουλες – το σωστό κέρασμα!
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Spyliopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το ρολο
5 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 25 γραμμάρια κακάο και 100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Για τη γκαναζ
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος125gr σοκολάτα κουβερτούρα μία κουταλιά μέλι μία κουταλιά σπορέλαιο .
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει με το κακάο ανακατεύουμε απαλά ρίχνουμε στο ταψί που το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζουμε σε άλλο χαρτί και το τυλίγουμε για να διατηρήσει το σχήμα του.
Για την γέμιση χτύπησουμε μια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα κοβουμε και πέντε φράουλες κοματακια και τις ανακάτευουμε .
Στρώνουμε την κρέμα στο παντεσπάνι το ξανά τύλιγουμε με τη ραφή προς τα κάτω φτιαχνουμε την γκανάζ την άφηνουμε λίγο να κρυώσει για να μη μας τρέξει πολύ και την απλωσουμε πάνω από το ρόλο. Διακόσμουμε με σαντιγί και φράουλες.
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Spyliopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.