Συνταγές
Ρολό με κολοκύθια! Η γέμιση κάνει την διαφορά στη γεύση!
Διαφορετική συνταγή με κολοκύθια για αυτό το καλοκαίρι! Ένα ρολό κολοκυθιών που σίγουρα θα ξεχωρίσει στο τραπέζι σας! Καλή απόλαυση!
Υλικά
3-4 κολοκύθια
Αλάτι-Πιπέρι
6 αυγά
Άνηθο
200 γρ κίτρινο τυρί
300 γρ τυρί κρέμα
Πολύχρωμες πιπεριές
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί ή ξύλο κοπής βάζουμε μία καθαρή πετσέτα, από πάνω ένα αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε για 45-60 λεπτά στο ψυγείο.
Ξεκινάμε, καθαρίζοντας τα κολοκύθια και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη.
Στην συνέχεια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Έπειτα, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κατόπιν, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα αυγά, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, το κίτρινο τυρί, αφού προηγουμένως το έχουμε τρίψει και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Συνεχίζουμε και παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 40×28 εκατοστών, στο οποίο τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνουμε.
Απλώνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Όσο το παντεσπάνι μας είναι καυτό το τυλίγουμε με το κρύο αντικολλητικό χαρτί και την κρύα πετσέτα, που είχαμε βάλει στο ψυγείο από το πρώτο βήμα.
Έπειτα, αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει.
Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές, τις βάζουμε στο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, φτιάχνοντας έτσι την γέμιση.
Έτσι, ξετυλίγουμε με προσοχή το παντεσπάνι και γεμίζουμε με την γέμιση, ενώ τυλίγουμε ξανά σε ρολό.
Το ρολό κολοκυθιών είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!