Συνταγές
Δοκιμάστε ζουμερό γεμιστό ρολό με αυγό ..
Δεν έχει καεί καθόλου απλά πήρε χρώμα από τον ντοματοχυμό και ψήθηκε ωραία όπως είπα το είχα τυλίξει στην αρχή με λαδόκολα και μετά το άνοιξα να ψηθεί τελείως και να πάρει χρώμα.
Η συνταγή είναι από Andri Mandi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 kg. κιμά, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, δυόσμο ξερό και ρίγανη.
Ανακατέβουμε όλα τα υλικά καλά. Βράζουμε 4 αυγά για 10 λεπτά, τα καθαρίζω. Πάνω σε λαδόκολα βάζουμε τον κιμά, τον ανοίγω, τοποθετούμε στην σειρά τα αυγά και τον κλείνουμε σιγά- σιγά μέχρι να καλυφθούν τα αυγά.
Αλείφουμε το ρολό με λίγο ελαιόλαδο και το κλείνουμε με την λαδόκολα.
Το αφήνουμε να μισοψηθεί, ανοίγουμε και βάζουμε λίγο ντοματοχυμό από πάνω. Αφήνουμε να ροδοκοκκινήσει και να ψηθεί.
*Την επόμενη φορά μπορείς να το βάλεις σε γάστρα, θα ψηθεί τέλεια χωρίς να σου αρπάξει, χαμηλή θερμοκρασία για 3 τέταρτα και μετά στο φουλ.
**Την επόμενη φορά σκέπασε το με λαδόκολλα να καίγεται λιγότερο.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Andri Mandi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.