Υλικά
1 πακέτο ψωμί του τόστ
1 πακέτο φράουλες
1 βανίλια
100 γρ. άσπρη ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα
2 αυγά
1 κουτί πραλίνα φουντουκιού [Νουτέλα]
50 γρ. βιτάμ
200 ml γάλα
1 κ.σ. κονιάκ [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, τη βανίλια και το κονιάκ. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και ξεκινάμε την προετοιμασία με το ψωμί του τοστ.
Με ένα πλάστη ή ποτήρι ανοίγουμε κάθε φέτα του ψωμιού προκειμένου να μπορεί να διπλώσει και να κρατήσει τη γέμιση.
Αλείφουμε τη άκρη κάθε φέτας του τοστ με πραλίνα φουντουκιού, αφήνοντας το πάνω μέρος κενό και προσθέτουμε λεπτοκομμένες φέτες φράουλας. Διπλώνουμε την κάθε φέτα του τοστ ξεκινώντας από τη μεριά της γέμισης προς τα πάνω σαν να είναι ένας κύλινδρος και τη βουτάμε στο μείγμα το γάλα.
Εν” τω μεταξύ τοποθετούμε δυο λεπτά πριν, στην εστία της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο. Αμέσως μόλις βουτήξουμε το ψωμί στο μείγμα, το τοποθετούμε στο τηγάνι και το αφήνουμε τόσο ώστε να πάρει χρώμα η κάθε του πλευρά.
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε από πριν τη ζάχαρη με την κανέλα. Εκεί ρίχνουμε κάθε φέτα του τοστ, αμέσως μετά το τηγάνι και τη ρολάρουμε στη ζάχαρη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες του τοστ