Συνταγές
Φτιάξε το πιο θαυμάσιο ρεβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ ζάχαρη
1 ποτ ηλιέλαιο(τα χτυπάμε καλά στο μίξερ)Προσθέτουμε
5 αυγά μέτρια τα χτυπάμε μετά
1 ποτ. γάλα
2 κουταλιές γιαούρτι
1 βανίλια
1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα
λίγο ανθονερο
1 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
1ποτ αλεύρι
1 1/2 ποτ. σιμιγδάλι,
2-3 κγ. μπέικιν πάουντερ
1/2ποτ αμύγδαλα για μέσα στο γλυκό
(1/2 ποτ.αμύγδαλα σπασμένα)
αμύγδαλα ασπρισμένα ή αμύγδαλα φιλέ στο τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (με τον δικό μου φούρνο).
Σιρόπι:
3 1/2 ποτ. νερό
3 1/2 ποτ.ζαχαρη
2 ξυλάκια κανέλας φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
1 κσ μέλι όταν σβήσουμε την φωτιά.
Κρύο το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για ωραίο και δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δύο χαρτιά μπισκότα πτιμπερ
Δύο φάκελοι άνθος αραβοσίτου βανίλια
Γάλα φρέσκο (η αναλογία την έχει στο φάκελο που θα φτιάξουμε)
Μια συσκευασία ζελέ με δύο φακελάκια(έβαλα με γεύση ροδάκινο)
Λίγο γάλα για τα μπισκότα πτιμπερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το ζελέ και περιμένουμε να κρυώσει καλά, έπειτα φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια και αφήνουμε λίγο μέχρι να βάλουμε τα μπισκότα σε δύο στρώσεις σε πυρέξ ή μπολ που κλείνει.
Ρίχνουμε την κρέμα και περιμένουμε να κρυώσει καλά, ρίχνουμε και το ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο για 3_4 ώρες μέχρι να πήξει.
Με τόση ζέστη επιβάλλεται ένα δροσερό και γρήγορο γλυκάκι.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.