Συνταγές
Ρεβανί πεντανόστιμο με παγωτό ακόμη πιο ωραίο – υπέροχος συνδυασμός καλή σας απόλαυση
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτ ζάχαρη
1ποτ ηλιέλαιο(τα χτυπάμε καλά στο μίξερ)Προσθέτουμε
5 αυγά μέτρια τα χτυπάμε μετά
1 ποτ. γάλα
2 κουταλιές γιαούρτι
1 βανίλια
1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα
λίγο ανθονερο
1 κγ ξύσμα πορτοκαλιού 1ποτ αλεύρι
1 1/2 ποτ. σιμιγδάλι,
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
(1/2 ποτ.αμύγδαλα σπασμένα)
αμύγδαλα ασπρισμένα ή αμύγδαλα φιλέ στο τέλος
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (με τον δικό μου φούρνο).
Σιρόπι:
3 1/2 ποτ. νερό
3 1/2 ποτ.ζαχαρη
2 ξυλάκια κανέλας φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
1 κσ μέλι όταν σβήσουμε την φωτιά.
Κρύο το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.