Συνταγές
Μοσχοβόλησε ! Συγκλονιστικό επιδόρπιο το ρεβανί κέικ
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά..
Για περισσότερη ποσότητα αυξάνουμε τά υλικά. Εγώ σήμερα έφτιαξα ένα μακρόστενο ορθογώνιο ταψί. Υπολογίζουμε δηλαδή για 28 Άρι.
3 αυγά,
1 πορτοκάλι μικρό καλλα πλυμένο και κομμένο για να βγάλουμε τυχόν ίνες και κουκούτσια οπότε ολόκληρο το πολτοποιουμε στο μπλέντερ ή μουλτι.
Από 1 κεσεδάκι τού γιαουρτιού των 200 γρμ, βάζουμε λίγο πιο κάτω από την μέση γάλα εβαπορε λάιτ εγώ είχα,
1 κεσεδάκι καλαμποκελαιο όχι μέχρι επάνω, 1 Κεσεδάκι ζάχαρη όχι γεμάτο 1 δακτυλακι στο πάχος πιο κάτω.
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ, και ξύσμα από μισό λεμόνι , δεν είχα περγαμόντο ξύσμα να έβαζα δυστυχώς όμως έβαλα στο σιρόπι, θα σας πω.
Μια τσιμπια αλάτι
2 βανιλιες
1 Κεσεδάκι και πιο κάτω σιμιγδάλι ψιλό, και 1 μισυ κεσεδάκι αλεύρι γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αυτά είναι τα υλικά. Όλα τα χτυπάμε στο μπλέντερ ή μουλτι λίγα λίγα εκτός από το αλεύρι, σιμιγδάλι μπεικιν παουντερ και αλάτι όπου τα ρίχνουμε στο τέλος μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε καλά με την μαριζ όλα μαζί.
Φυσικά πρώτα τά αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν τά χτυπάμε καλά και ύστερα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Επίσης βουτυρωσα την φόρμα με λίγο βούτυρο βιταμ. Εψησα αντιστάσεις στους 180 για 45′ με το δικό μου φούρνο.
Για το σιρόπι…
1 κεσεδάκι ζάχαρη, εδώ κανονικά το κεσεδάκι 1 κεσεδάκι σιρόπι έτοιμο από περσινό γλυκό του κουταλιού περγαμόντο, φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι , το χυμό από μισό λεμόνι
Βράζω το σιρόπι για 7′ από την ώρα βρασμού. Κρύο σιρόπι και καυτό γλυκό..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.