Συνταγές
Δοκιμάστε το και θα μου πείτε! Θαυμάσιο, νοστιμότατο ρεβανί Βέροιας
Η Εκτέελση είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κουπες σιμιγδαλι χονδρο
1 κουπα αλευρι
1 κουπα φρεσκο βουτυρο αγελαδος η φυτινη
3/4 κουπας ζαχαρη
5 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουτ του γλυκου σοδα..!!
Ξυσμα πορτοκαλιου
ΣΙΡΟΠΙ
3.1/2 Κουπες νερο
4 Κουπες ζαχαρη
σταγονες λεμονι και την μιση λεμονοκουπα
5 Σταγονες μαστιχελαιο η μιση κουταλια μαστιχα τριμμενη με λιγο ζαχαρη στο μπλεντρερ….ολα μαζι σε κατσαρολακι και βρασιμο για 15 λεπτα.
Για την συνταγή πήρα ένα κουτί γκαρνι και το έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαλτε σε μια σουπιερα το σιμιγδαλι,το αλευρι το μπεικιν την σοδα και ανακατεψτε ολα μαζι.
Σε μια λεκανη χτυπηστε τα αυγα καλα, προσθεστε την ζαχαρη χτυπηστε καλα και ριξτε το γιαουρτι το βουτυρο, Ανακατεψτε και ριξτε σιγα σιγα και τα υπολοιπα υλικα…
λαδωστε το ταψακι σας και ψηστε σε 32 νουμερο ταψι σε προθερμασμενο φουρνο σε αερα στους 170 για 50 λεπτα.. ψηστε πολυ καλα τρυπωντας με ενα μαχαιρι το γλυκο να βγαινει καθαρο…
ριξτε το σιροπι χλιαρο εως κρυο πανω σε καυτο γλυκο..αφηνετε τα απορροφησει το σιροπι και σερβιρετε
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou.