Γλυκα
Ένα από τα πιο υπέροχα και κλασικά γλυκα. Δες πως να φτιάξεις σπυρωτό ραβανί
Μία ακόμη ιδιαίτερη συνταγή, μιας και είναι διαχρονική αξία και σας αρέσει όσο τίποτα άλλο το ραβανί!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για το σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη
700 ml. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα λεμονιού
2 βανίλιες
λίγο χυμό λεμονιού
για τη ραβανί
6 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι
100 ml. λάδι
λίγη μαστίχα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ. καρύδα
1 μπέικιν
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρι, το νερό, ένα ξυλάκι κανέλα, μία φλούδα από λεμόνι, βράζουμε και ανακατεύουμε για 5 λεπτά έως ότου γίνει σιρόπι.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας και το σιρόπι είναι έτοιμο.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της ραβανί. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρι με το μίξερ σε ένα μπωλ έως ότου να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Χτυπάμε στο γουδί λίγη ζάχαρι με λίγη μαστίχα και το ρίχνουμε στο μπωλ, μαζί με ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι, την καρύδα, και ανακατεύουμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το μπέηκιν και το αλεύρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε το ταψί, το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστό, σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε για 24 ώρες πριν σερβίρουμε.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “ραβανί”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics