Γλυκα
Πώς να φτιάξετε την καλύτερη Πανακότα με Πετιμέζι και Καρύδια
ΥΛΙΚΑ 300 ml κρέμα γάλακτος 200 ml γάλα φρέσκο 3 φύλλα ζελατίνης 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κλωνάρι βανίλιας 100 ml πετιμέζι 50γρ. κοπανισμένα καρύδια Κανέλλα για πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα από όλα μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης. Ακολούθως βάζουμε σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά το γάλα, μαζί με την κρέμα γάλακτος, το […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
300 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα φρέσκο
3 φύλλα ζελατίνης
80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας
100 ml πετιμέζι
50γρ. κοπανισμένα καρύδια
Κανέλλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα από όλα μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης. Ακολούθως βάζουμε σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά το γάλα, μαζί με την κρέμα γάλακτος, το κλωνάρι βανίλιας και φέρνουμε σε σημείο πριν τον βρασμό όπου το μείγμα θα έχει φουσκώσει ελαφρά.
Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά αφαιρούμε τη βανίλια και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης ώστε να αφαιρέσουμε την περισσότερη από την υγρασία και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3 ώρες.
Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τα φορμάκια για μισό λεπτό σε ζεστό νερό, γυρίζουμε ανάποδα με τη βοήθεια ενός επίπεδου πιάτου. Σερβίρουμε περιχύνοντας με πετιμέζι και κοπανισμένα καρύδια. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα.
*Tip. Για να σερβίρουμε πιο επίσημα σε ένα τραπέζι αυτό το εξαιρετικό γλυκό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για φορμάκια ποτήρια. Σε αυτή την περίπτωση βάζουμε ένα κουτάλι στο γυάλινο ποτήρι και μετά γεμίζουμε με το ζεστό μείγμα. Έτσι αποφεύγουμε το να σπάσει το γυαλί με την απότομη αύξηση την θερμοκρασίας.
48foodstreet