Συνταγές
Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!
Τι όμορφη εκδοχή του ταπεινού κατά τα άλλα χαλβά μας, υπέροχος και από γεύση με τόσα που έχει άπαικτος !!
Έργο τέχνης!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε δύο φλυτζάνια ζάχαρη, έξι φλυτζάνια νερό, χυμό από μισό λεμόνι και ένα κτγ. κανέλα.
Τα βράζουμε για τρία λεπτά αφού αρχίσει να βράζει το νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα με 3/4 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα δύο φλυτζάνια χοντρό σιμιγδάλι.
Μόλις πάρει το σιμιγδάλι το χρώμα που θέλουμε, αποσύρουμε την κατσαρόλα χωρίς να σβήσουμε το μάτι και τοποθετούμε την κατσαρόλα με το σιρόπι, αδειάζουμε το σιμιγδάλι σιγά- σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση σβήνουμε το μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει.
Αδειάζουμε το χαλβά μας σε ένα μακρόστενο ταψάκι, τον αφήνουμε να κρυώσει, τον αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο και στολίζουμε με ινδοκάρυδο, γλυκό κεράσι, αποξηραμένα κράνμπερι, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και αμύγδαλο φιλέ.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..