Συνταγές
Πω πω τι νοστιμιά έχει αυτό το πιάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για το πανάρισμα του κοτόπουλου:
6-8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο κομμένα στη μέση και χτυπημένα
100γρ αλεύρι γοχ
2 αυγά χτυπημένα
1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 κσ ρίγανη
Σκορδο σκόνη, κουρκουμά
Για τη σάλτσα:
400γρ ντομάτες ψιλοκομμένες σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κσ πελτε ντομάτας
Βασιλικό ξερό
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
Ελαιόλαδο
Για το ψήσιμο στο φούρνο:
250γρ μοτσαρελα κομμένη σε φέτες ή τριμμένη
1/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπωλ βάζετε το αλεύρι, σε ένα άλλο μπωλ τα αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο μπωλ τη φρυγανιά, τη παρμεζάνα και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, τινάζεται να φύγει το περίσσιο, μετά τα περνάτε στο αυγό και τέλος στο μίγμα με τη φρυγανιά. Τα αφήνετε στην άκρη να σταθούν λίγο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το πελτε, ανακατεύετε και μετά προσθέτετε τις ντομάτες. Αφήνετε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
Σε ενα τηγάνι ζεσταίνετε λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου.
Σε ένα πυρέξ ή ταψί βάζετε τη σάλτσα και κρατάτε λίγη για να ρίξετε πάνω από τα φιλέτα. Τοποθετείτε τα τηγανισμένα φιλέτα κοτόπουλου στο πυρέξ με τη σάλτσα και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Βάζετε πάνω στα φιλέτα τις φέτες μοτσαρέλα και πασπαλίζετε παντού με την παρμεζάνα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει φουσκάλες η σάλτσα.
Συνοδεύεται με πάστα, πατάτες ή σαλάτα.
Εμείς σήμερα το συνοδεψαμε με ρύζι.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.