Συνταγές
Πωπωπω γλυκάρα – Πολίτικο Ραβανί (Βυζαντινό) με κρέμα και σαντιγί – Φανταστικό αφράτο γευστκό μυρωδάτο πολλά
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 αυγα,
125 γραμμαρια ζαχαρη,
100 ml σπορελαιο,
100 ml γαλα,
1 βανιλια,
500 γραμμαρια χοντρο σιμιγδαλι,
μισο κουταλακι μαστιχα κοπανισμενη,
ξυσμα ενος λεμονιου,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν! Προσθετουμε.γαλα,σπορελαιο και χτυπαμε 2 λεπτα! Τελος ριχνουμε σιμιγδαλι, βανιλια, μπεικιν, μαστιχα!
Τοποθετουμε το μιγμα σε καλα βουτυρωμενο ταψι και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο! Αφηνουμε να κρυωσει!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου ζαχαρη με.3 ποτηρια νερου νερο,και το χυμο ενος φρεσκου λεμονιου για 3 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο,ζεστο σιροπι!
ΚΡΕΜΑ:
1 λιτρο γαλα,
200 γραμμαρια ζαχαρη
60 γραμμαρια κορν φλαουρ,
4 κροκους αυγων
3 κουταλακια του γλυκου σκονη ζελατινη
1 βανιλια
Βαζουμε το γαλα να ζεσταθει! Σε ενα μπολ βαζουμε κροκους με.την ζαχαρη και τα ανακατευουμε!
Ριχνουμε.το κορν φλαουρ με την βανιλια και την ζελατινη και ανακατευουμε! Προσθετουμε.λιγο απο το ζεστο γαλα ανακατευουμε και ριχνουμε το μιγμα στο γαλα μολις πηξει κατεβαζουμε αφηνουμε την κρεμα 3 λεπτα και την ριχνουμε πανω στο ραβανι!
Οταν κρυωσει παρα πολυ βαζουμε πανω σαντιγυ χτυπημενη πολυ κρυα!Διακοσμουμε.με.κανελα!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”