Συνταγές
Φοβερά, γευστικότατα και όμορφα φτιαγμένα τα πτι φουρ μας
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-175 ΓΡ. ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
-40 ΓΡ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
-2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
-175 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ
-40 ΓΡ. ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΚΟΣΚΗΝΙΣΜΕΝΑ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΛΑ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΚΟΡΝΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΡΟΖΕΤΕΣ.
ΒΓΑΙΝΟΥΝ 16 ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 12 ΛΕΠΤΑ.
ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ.
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Νόστιμα και εύκολα Πτι φουρ.
Vaso Grigoriou ”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ:
-250 γρ. βούτυρο(1 πακέτο)σε θερμοκρασία δωματίου
-60 γρ. ζάχαρη άχνη
-50 γρ. κορν φλάουερ
-1 βανίλια
-250 γρ. αλεύρι γοχ.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και προσθέτουμε το αλεύρι με το κορν φλάουερ και τη βανίλια, κοσκινισμένα.
Με ένα κορνέ και μύτες σε διάφορα μεγέθη σχηματίζουμε ότι σχέδια θέλουμε. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Λιώνουμε κουβερτούρα και βουτάμε τις άκριες. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και είναι έτοιμα. Εγώ χρησιμοποίησα και καρύδα και τρούφα!!!Ειναι τέλεια!!!!!
Vaso Grigoriou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”