Συνταγές
Πρωτότυπο εντυπωσιακό και σίγουρα γευστικότατο – μακαρόνια με ζυμωμένο κιμά και διάφορα κασέρια
Νόστιμη συνταγή από “Ελενη Σιδηροπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500γρ κοφτά μακαρόνια
300γρ. Κασέρι τριμμένο
700γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
Υλικά για τον κιμά:
Λίγο ελαιόλαδο
700 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
2 ξερά κρεμμύδια
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μουσκεμμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 αυγό
2 κουτ.σουπ. ξύδι
Μαϊντανό
Διάφορα μπαχαρικά
αλάτι
πιπέρι
γλυκό κόκκινο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
λίγη ρίγανη
Μπόλικο κύμινο και
λίγη κανέλα
Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ, με τη σειρά που είναι γραμμένα και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ.σουπ. πελτέ ντομάτας
1 φρέσκια ντομάτα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τη σάλτσα μας σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να δέσει.
Παράλληλα βράζουμε τα κοφτά μακαρόνια για 5 λεπτά ΜΟΝΟ
Επίσης θα χρειαστούμε ένα Τσέρκι για να συναρμολογήσουμε το φαγητό μας.
Βάζουμε στη βάση και γύρω από το Τσέρκι τον ζυμωμένο κιμά, στο κέντρο προσθέτουμε τα μισά βρασμένα μακαρόνια, τη μισή σάλτσα, τα μισά τρίμματα κασέρι, ξανά τα υπόλοιπα μακαρόνια την υπόλοιπη σάλτσα και από επάνω τα υπόλοιπα τρίμματα κασέρι
Βάζουμε από πάνω λίγα κομμάτια βούτυρο, σκεπάζουμε στο κέντρο με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε στους 190 με 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Νόστιμη συνταγή από “Ελενη Σιδηροπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”