Συνταγές
Όπως πάντα…όλα όμορφα και νόστιμα! Για το πρωινό, για τη θάλασσα, για όλες τις ώρες :
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mina Rizou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πίτες στο τηγάνι, αυγόφετες κ ψωμιά
– Πίτες στο τηγάνι :
Ζύμη πίτσας : 1 κιλό σκληρό αλεύρι, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, λίγο αλάτι κ όσο νερό χρειαστεί
Γέμιση : Δική μου σάλτσα, μοτσαρέλα κ κίτρινο τυρί
– Αυγόφετες :
Μπαγιάτικο ψωμί + αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα
Τις τρώμε γλυκές ή αλμυρές με ό,τι θέλει ο καθένας
Ψωμιά (για 1 καρβέλι, εγώ έφτιαξα 4) :
1/2 κιλό κίτρινο σκληρό αλεύρι, 2 κσ καλαμποκάλευρο (δεν είναι απαραίτητο, αλλά η γιαγιάκα μου έλεγε πως προσθέτει νοστιμιά κ το τηρώ), 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 1 κσ ζάχαρη ή μέλι (εγώ μέλι), λίγο αλάτι, 2 κσ ελαιόλαδο κ όσο νερό χρειαστεί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Mina Rizou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πρωινό στα γρήγορα
Υλικά
2 αυγά
1 πρέζα βανίλια
4 φέτες ψωμί του τοστ
Λίγο βούτυρο για τις φέτες
1 μπανάνα σε φέτες
3 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνι
Maple syrup ή μέλι
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Αλείφουμε τις φέτες του τοστ εσωτερικά με το βούτυρο, απλώνουμε τις φέτες της μπανάνας και κάνουμε κατόπιν τις φέτες του τοστ, σάντουιτς.
3. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Βουτάμε τα σάντουιτς στο αυγό και κατόπιν τα βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε για 1-2 λεπτά σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ βούτυρο. Κόβουμε διαγώνια, πασπαλίζουμε με άχνη και από πάνω ραντίζουμε με μέλι.
Δεν χαζεύουμε άσκοπα, ζεστά είναι άπαιχτα.
provocateur.gr