Connect with us

Γλυκα

Προφιτερόλ με κρέμα τιραμισού

Published

on

Bindi profiteroles 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΟΥ
125ml νερό
125ml γάλα πλήρες
5 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
145 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
6 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (120γρ)
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100ml κρασί Marsala
Κακάο, για τη διακόσμηση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΚΑΦΕ

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο)
150 γρ. τυρί μασκαρπόνε
80ml καφέ εσπρέσο, ρόφημα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Προθερµάνετε το φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Φτιάξτε τη ζύµη για σου. Βάλτε σε µια µεσαία κατσαρόλα το βούτυρο, το νερό, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήστε τη σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρει µια βράση. Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο σε σκόνη και µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας σιλικόνης ανακατέψτε το µείγµα ωσότου ξεκολλήσει από τα τοιχώµατα της κατσαρόλας και γίνει µια οµοιογενής ζύµη. Αποσύρετε από τη φωτιά και µεταφέρετε τη ζύµη στον κάδο του µίξερ. Χτυπήστε τη σε χαµηλή ταχύτητα µε το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) για 5΄-10΄ µέχρι να πέσει η θερµοκρασία της. Χτυπήστε µε έναν αυγοδάρτη τα αυγά σε ένα µεταλλικό µπολ και προσθέστε τα σταδιακά στον κάδο συνεχίζοντας το χτύπηµα µέχρι να έχετε µια γυαλιστερή ζύµη.

Γεµίστε µε τη ζύµη ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής µε µύτη διαµέτρου 9-10 χιλ. Στρώστε µια λαµαρίνα φούρνου µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και σχηµατίστε εκεί µε το κορνέ µικρά µπαλάκια ζύµης διαµέτρου 2-3 εκ., αφήνοντας απόσταση µεταξύ τους.
Ψήστε στη µεσαία σχάρα για 20΄-25΄. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν και να στεγνώσουν.

Φτιάξτε την κρέµα τιραµισού. Στο µπολ του µίξερ χτυπήστε µε το εξάρτηµα σύρµα σε µέτρια ταχύτητα το µασκαρπόνε µε το κρασί για 3΄-4΄. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ρίξτε στο µπολ τους κρόκους των αυγών µε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν τα αυγά (αν έχετε θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής, πρέπει η θερµοκρασία τους να φτάσει τους 82 °C). Αφήστε να πέσει λίγο η θερµοκρασία των αυγών και αναµείξτε τα µε την κρέµα µασκαρπόνε, ανακατεύοντας απαλά µε κυκλικές κινήσεις µε σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε την κρέµα στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσετε.

Φτιάξτε την κρέµα σοκολάτας καφέ. Λιώστε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί και αφήστε τη στην άκρη. Στο µπολ του µίξερ χτυπήστε µε το σύρµα το µασκαρπόνε, τον καφέ και τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψουν. Ενώστε µε γρήγορες κινήσεις τη λιωµένη σοκολάτα στην κρέµα µασκαρπόνε φτιάχνοντας µια αφράτη κρέµα.

Μοντάρετε το γλυκό. Με ένα µυτερό µαχαίρι κάντε µια τρύπα στα σου και γεµίστε τα µε την κρέµα σοκολάτας καφέ χρησιµοποιώντας ένα κορνέ µε ίσια µύτη 2 εκ. και αφήστε τα στην άκρη. Γεµίστε µέχρι τη µέση ένα µεγάλο µπολ µε την κρέµα µασκαρπόνε και βυθίστε µέσα τα γεµισµένα σου µε την κρέµα σοκολάτας. Καλύψτε µε την υπόλοιπη κρέµα µασκαρπόνε και πασπαλίστε µε κακάο.

ΠΗΓΗ

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές7 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές9 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές11 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές13 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές15 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές15 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version