Ορεκτικα
Πρασόπιτα τέλεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Xristina Xristidi-Xatzidaki”
ΥΛΙΚΑ
4 πράσα ολόκληρα (και τα φύλλα) κομμένα ροδέλες ψιλές,
ένα ματσάκι άνηθο,
ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα,
μία κ.σ.ρυζι,
φέτα ένα τέταρτο,
ανθότυρο 200 γρμ.
ένα γιαουρτάκι μικρό,
πιπέρι αρκετό,
αλάτι ελάχιστο ,
λάδι συνολικά δύο ποτηράκια του κρασιού ή και πιο λίγο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ριχνουμε λίγο λάδι (ένα ποτηράκι του κρασιού),να ζεσταθεί όχι να κάψει
Ριχνουμε μέσα τα πράσα και τα κρεμμυδάκια ανακατεύουμε λίγο να μαραθούν (όχι να πάρουν χρώμα), αποσύρουμε από τη φωτιά και ριχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα τυριά σπασμένα, το γιαούρτι αλάτι και πιπέρι, το ρύζι
Ανακατεύουμε
Φύλλο μισό κιλό αλεύρι γοχ, ένα κ.γ.αλατι, ένα σφηνάκι ξύδι, δύο σφηνάκια λάδι νερό χλιαρό όσο πάρει ώστε η ζύμη μας να ξεκολλάει από την λεκάνη
Μετά ένα φύλλο να προεξέχει, λίγο λάδι, μία κ.σ., ένα φύλλο ακριβώς όσο το ταψί, το υλικό, μετά ένα φύλλο όσο το ταψί, λαδάκι, και τέλος ένα φύλλο να προεξέχει.
Πιάνουμε το πρώτο φύλλο και το ενώνουμε με το τελευταίο σαν στριφτό. Λαδωνουμε
Κόβουμε το πάνω φύλλο και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Το τελευταίο τέταρτο ακουμπάμε το ταψί κάτω τελείως (μην φοβάστε δεν θα καεί)
Ταψί ξεβαθο 38 νούμερο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Xristina Xristidi-Xatzidaki”