Συνταγές
Πεντανόστιμη και σούπερ λαχταριστή πρασόπιτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Katerina Kostanasiou-Tatsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση:
1 κιλό πράσα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ματσάκι άνηθο
200 γρ φέτα
2 αυγά
1 κγ αλάτι
Λίγο πιπέρι
Για τα φύλλα:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κγ αλάτι
1 κσ ξύδι
2 κσ ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακη…
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματαμε το πράσο για 1 λεπτό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν προσθέτουμε τα μυρωδικά τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά
Για τα φύλλα.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι το αλάτι το ξύδι το λάδι και προσθέτουμε το νερό όσο χρειαστεί να γίνει η ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμωνουμε αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια. Ανοίγουμε τα φύλλα. Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί 2 φύλλα προσθέτουμε από την γέμιση ρίχνουμε λίγο λάδι συνεχίζουμε με φύλλο γέμιση λάδι.
Τα φύλλα όσο περισσεύει τα σουρώνουμε μέσα. Στο τέλος βάζουμε δύο φύλλα το τελευταίο όσο περισσεύει το έκοψα. Χαράζουμε την πίτα την ραντίζουμε με νερό ρίχνουμε λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα
Ανάλογα και τον φούρνο μας…
Νόστιμη συνταγή από “Katerina Kostanasiou-Tatsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”