Συνταγές
Πρασόπιτα με αυγά και τυρί και με πολύ ώραιο τραγανό φύλλο σφολιάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κουταλάκι αλατι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ξίδι
1κιλ αλεύρι
Για το γεμίζει
1κιλ πράσα βρασμένα
5 αυγα
300γρ τυρί φέτα (αν θέλετε 150γρ γραβιέρα)
1 ποτηρι του κρασιού με ελαιολαδο
Αλάτι, μαυροπιπερο, κύμινο
Για τα φύλλα και να γίνετε σφολιάτας 300γρ βιταμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα πιανουμε την ζύμη ανακάτεμα όλα τα υλικά τα ζυμώνουμε καλά και μέχρι να ξεκουραστεί έτοιμαζουμε την γεμίσει τα πράσα πάντα τα ζυματισουμε λόγω να μην έχουμε καούρες στο στομάχι.
Μετά στο καμένο λάδι τα κουβαρδιζουμε δύο τρεις φορές τα βγάλουμε να κρυώσει μετά βάζουμε τα αυγά τυριά και αλάτι και το πιπέρι
Συνεχίζουμε με το άνοιγμα του φύλλο σε δύο μπαλίτσες το ανοίγυμε την πρώτη σε πολύ μεγάλο φύλλο το βουτυρωνουμε με λιομενο βιταμ το διπλώνουμε μέχρι να γίνετε ένα τετράγωνο μικρό το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει το βουτερο ανοίγουμε και το άλλο με το ίδιο τρόπο.
Όταν είναι έτοιμο ξανά ανοιγουμε το φύλλο το βάζουμε στο λαδωμενο ταψί βάζουμε το γεμίζει στο τέλος και το δεύτερο φύλλο το βάζουμε το υπόλοιπο βουτυρο επάνω και το ψήνουμε στους 200 * για 30″
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.