Συνταγές
Για το καλύτερο καλωσόρισμα! Πρασόπιτα να γλείφεις τα δάκτυλά σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Mouta – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
300 γρμ νερο 3 κσ λαδι 2 κσ ξύδι 1 κγ ζάχαρη 1 κγ αλατι μια τσιμπια μάγια 600 περίπου γρμ αλευρι. Αφήνω να ξεκουραστεί χωρίζω σε 12 μπαλάκια.
Εκτέλεση :
Τα 6 τ ανοίγω μικρα με μαργαρίνη ενδιάμεσα κ τα υπόλοιπα 6 ανα 2 φυλλα δηλαδή 3 φυλλα διπλα απο πανω.
Γέμιση
5 φέτες μπέικον 1 κρεμμύδι μισο κιλο κιμα 1 κιλο πρασα αλατι πιπερι. Μ αυτη την σειρά τα τσιγαρίζω. Οταν κρυώσει ριχνω φετα κ 2 αυγά.
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Mouta – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να δοκιμάσεις αφράτες και λαχταριστές πρασοτυρόπιτες
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kaloti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Τις έφτιαξα σε δύο εκδοχές η μία με ζύμη κουρού και η άλλη με φύλλα
Ζύμη κουρού
200 βούτυρο
200 γιαούρτι
1 φακελάκι Μπεικιν παουντερ
1 ασπράδι αυγού ( τον κρόκο το κρατάμε για επάλειψη!)
Μισή κούπα κεφαλογραβιέρα
Αλάτι και λίγο σουσάμι
Μισό κιλό αλεύρι γοχ
Ζύμη για τα φύλλα
Μισό κιλό αλεύρι
1 κ σ ξίδι
3 κ ς λάδι
Αλάτι
Ανθρακούχο όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή ( δεν θέλει πολύ περίπου μισό ποτήρι )
Νισεστε για άνοιγμα
50 γρ βούτυρο για τα φύλλα
Για τη γέμιση
1 κιλό πράσα Που τα ψηλοκοβω και τα σωταρω σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ρίχνω και φέτες γαλοπούλα αλάτι πιπέρι διοσμος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε λίγο γάλα και το αφήνουμε μέχρι να το πει
Τέλος ρίχνουμε γραβιέρα 100 γρ και 200 φέτα
Ψήνουμε στους 200
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kaloti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.