Συνταγή: Στέλιος Παρλιάρος
Υλικά
Βάση
- 250 γρ. αλεύρι (το βρίσκουμε εδώ)
- 160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (το βρίσκουμε εδώ)
- 160 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 170 γρ. άχνη ζάχαρη (το βρίσκουμε εδώ)
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν (το βρίσκουμε εδώ)
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα (το βρίσκουμε εδώ)
Κρέμα
- 1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 50 γρ. ζάχαρη (το βρίσκουμε εδώ)
- 70 γρ. κορν φλάουρ (το βρίσκουμε εδώ)
Οδηγίες παρασκευής
Βάση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το πορτοκάλι και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
- Ανακατεύουμε με το χέρι και τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.
- Ψήνουμε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε το κέικ, ισιώνουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια και το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.
Κρέμα
- Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 750 ml από τον χυμό πορτοκαλιού και τη βάζουμε στη φωτιά.
- Στον υπόλοιπο χυμό ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά (χωρίς να βράσει), ρίχνουμε τον χυμό με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Όταν η κρέμα δέσει και αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση κέικ και αφήνουμε να κρυώσει.
Σημειώσεις
Αν η κρέμα μας φαίνεται ξυνή, προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.dairy-free.eu