Συνταγές
Ποντιακό σνακ – πισια που όταν είναι ακόμα ζεστά, δεν υπάρχουν!
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ξηρή μαγιά
1 κσ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 κσ αλεύρι
Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά
Ρίχνω 500 γμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ αλάτι
4 κσ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε
Η ζύμη είναι αραιή και κολλάει
Ρίχνουμε από πάνω λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
Με λαδωμένο πάγκο και λαδωμένα χέρια ανοίγουμε πιτακι και τηγανίζουμε σε ελάχιστο λάδι 3 λεπτά από κάθε πλευρά
Αυτή η δόση θα βγαλετε 6 τμχ όσο ο πάτος του τηγανιου
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κλασικά τυροπιτάκια κουρού – τραγανά και πεντανόστιμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Μαδικα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
1 βιταμ soft 250 γραμ.
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμ.
1 αυγό.
1 φακελάκι μπεκιν.
Μια πρέζα αλάτι
Αλεύρι γ.ο.χ περίπου 500 γρ.
Γέμιση
Τυρί φέτα 400 γραμμ.
Ανθότυρο 100 γραμμ.
1 αυγό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτύπαμε με το σύρμα όλα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι ρίχνοντας σιγά σιγά όσο χρειάστηκε για να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη
Άφηνουμε είκοσι λεπτά τη ζύμη να φουσκώσει, κοβουμε το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια τα άνοιγουμε λίγο με το χέρι , βαζουμε γέμιση κλεινουμε πατώντας στην άκρη με ένα πιρούνι τα αλειφουμε με κροκο αυγού και ψησιμο στους 180 βαθμούς αντίσταση έως ότου κοκκινησουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Μαδικα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.