Συνταγές
Τα πιο αφράτα και εύκολα πισια η αλλιώς πιροσκί – μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι επιθυμείτε
Η Συνταγή είναι από Πεπη Αγγελακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
600 γρ αλεύρι
Αλάτι
1/2κγ ζάχαρη
1/2ποτηρι του κρασιού λάδι
Ένα φακ μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση
Βράζουμε λίγες πατάτες 3-4
Τις λιώνουμε βάζουμε αλατακι κρεμμύδι ενώ το έχουμε σωταρει ι με λαδακι ανιθο και πιπέρι
Σε ένα ποτήρι βάζουμε την μαγιά ζάχαρη αλεύρι και λίγο νεράκι να γίνει ένας χυλός και το αφηνουμε ένα τέταρτο,έπειτα βάζουμε το αλεύρι στη Λεκάνη μου το λάδι και τον χυλό θα πάρει γύρω στην 1/2 κούπα νεράκι
ζυμωνουμε και αφήνουμε σκεπασμένο για 1ωρα, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης βάζουμε γέμιση και κλείνουμε
το αφήνουμε την ένωση στην κάτω πλευρά.
Η Συνταγή είναι από Πεπη Αγγελακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για εξαιρετικα πιροσκί με υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Kalliopi Lisgari – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 μαγια
1 κουταλιά ζάχαρη.
1 κούπα. Νερο
1 αυγο
1 κουταλάκι αλατι
Λίγο πιπερι.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα μαζί τα υλικά και αλεύρι να γίνει μαλάκια ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει. Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια γεμίζουμε τηγανίζουμε σε καλάμποκελαιο.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με τυρί πατάτα κιμά λουκάνικο κλπ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Kalliopi Lisgari – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”