Συνταγές
Πολύ ωραίο νηστίσιμο κέικ με μήλα αφράτο και γευστικό
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ ηλιέλαιο
1.5 ποτ ζάχαρη
1.5 χυμό πορτοκάλι
1 φαρίνα κόκκινη 500γρ
5-6 μηλα κομμένα σε κυβακια
1 κ γ κανελα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω την ζάχαρη με το λάδι καλά προσθέτω το χυμό το αλεύρι την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Μετά προσθέτω τα μήλα και ανακατέυω καλά.
Βάζω σε λαδωμένο και αλευρωμενη φόρμα με τσερκι 26 εκ
ψήνω στους 170 55-60 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Όταν κρυώσει καλά πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για το πιο αφράτο και νόστιμο Κέικ με μανταρίνι.
Υλικά
320 γρ. αλεύρι
160 γρ. ζάχαρη
120 γρ. καλαμποκέλαιο
375 γρ. χυμό μανταρίνι (περίπου 15 μανταρίνια)
Ζεστ από 8 μανταρίνια
16 γρ. μπέκιν πάουντερ
Για το γλάσο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ.γ. χυμό μανταρίνι
Λίγες φέτες μανταρίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ζεστ από τα μανταρίνια μέσα στο χυμό από τα μανταρίνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέκιν που έχουμε κοσκινίσει και τη ζάχαρη. Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας με το φουέ το χυμό και το ζεστ από τα μανταρίνια.
Τέλος προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο και δουλεύουμε πολύ καλά με το φουέ. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα για τούρτα 24Χ25. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολάκι κάνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη και το χυμό. Πρέπει το γλάσο μας να είναι λίγο πηχτό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμα άχνη. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και γαρνίρουμε με τις φέτες μανταρινιού.
Περισσότερα στο : botrini