Συνταγές
Πολύ ωραίο κωκ ταψιού – ελάτε να κεραστείτε..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
50 γρ.βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κ.γ μπέικιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια.
Σταματώουμε το μίξερ και ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας πάλι απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά περίπου το τσεκάρουμε .
Αφού κρυώσει καλά το χωρίζουμε σε 2 δίσκους.
ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 λίτρο γάλα φρέσκο
80 γρ. άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια (για ζεστή κρέμα)
120 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
3/4 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα..Την αδειάζουμε σ’ ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.Όταν κρυώσει την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει.
ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γρ.σοκολάτα μαύρη
100 γρ.σοκολάτα γάλακτος
80 γρ.γάλα φρέσκο
1 κ.σ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά,και αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πήξει .
Βάζουμε σε μια πιατέλα έναν δίσκο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε με όσο σιρόπι θέλουμε στρώνουμε όλη την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο. Σιροπιάζουμε ξάνα και βάζουμε το κωκ στο ψυγείο να παγώσει 1 ώρα. Καλύπτουμε με την γκανάζ σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.