Συνταγές
Πολύ ωραίο και λαχταριστό κέικ με κρέμα και βύσσινο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 1/2 κούπες φαρινάπ
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα γάλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ (500ΓΡ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ βύσσινο
Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
1½ κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σ’ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,ζάχαρη και το κορν φλάουρ,ανακατεύουμε και βράζουμε να πήξει η κρέμα.Κατεβάζουμε απ’τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες.Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη(να κολλήσει η μεμβράνη πάνω στην κρέμα)και αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
2.Σουρώνουμε την κονσέρβα και τοποθετουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και την ζάχαρη και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συχνά. Όταν η σάλτσα πήξει ρίχνουμε τα βύσσινα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
3.Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν,προσθέτουμε το σπορέλαιο,το γάλα,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.Χτυπάμε ίσα να ανακατευτεί.(Δεν το παρακάνουμε για να βγει αφράτο το κέικ!)
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι 25Χ35 βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολα.
4.Ανακατεύουμε μένα σύρμα την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζουμε σε κορνέ ή μια σακουλίτσα κόβοντας την άκρη με ψαλίδι και κάνουμε χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 2 εκ.απόσταση μεταξύ τους.Στα κενά αυτά στρώνουμε με ένα κουταλάκι τη σάλτσα βύσσινο.
Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.
Το τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα στα σημεία που είναι το κέικ και αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.
Εναλλακτικά μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικά τετράγωνα φορμάκια. Αυτά θα τα ψήσετε λιγότερο γύρω στα 20 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.
Η κούπα είναι των 250 ml ή η κούπα του νες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”