Συνταγές
Πολύ ωραίες τσακιστές ελιές – και του χρόνου με υγεία
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ελιές πράσινες κατά βούληση
χονδρό αλάτι για την άλμη
λεμονάκι για άρωμα
Ριγανιτσα
Εκτέλεση
Πλένουμε και σπαμε τις ελιες με μια πετρουλα
Τις βαζουμε με μια μεγάλη λεκάνη και για δυο εβδομάδες άλλαζουμε το νερό κάθε μέρα μέχρι να ξεπικρισουν
Τελος αφού δοκίμασουμε και ήταν ένταξει βραζουμε τα βάζα και τις βαζουμε μέσα!! Γέμιζουμε τα βάζα με σκέτο νερό, και μετά ριχνουμε το νερό αυτό από τα βάζα μου μέσα σε μια κατσαρόλα.
αυτό το κάνουμε για να μετράμε το νερό που θα φτιάξουμε την άλμη
Τελος μέσα στο νερό διέλυουμε χόνδρο αλάτι τόσο όσο να βάζουμε ένα αυγό μέσα και να επιπλέει πάνω πάνω στην επιφάνεια του νερού
όσο είναι ένα κέρμα το άνοιγμα του από πάνω να φαίνεται έξω από το νερό
Όταν είναι έτοιμη η άλμη και αφού την έχουμε μετρημένη από πριν για να είναι και πετυχημένη μπαίνει όλη μέσα στα βάζα και βάζουμε από δυο φέτες λεμονάκι και μια κουταλιά ρίγανη στο κάθε βάζο και λίγο λαδάκι από πάνω να σκεπάζει τις ελιές .
Βράζουμε τα καπάκια για 5 λεπτά και κλείνουμε τα βάζα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.