Συνταγές
Πολύ ωραία τυρόπιτα νοστιμότατη για το πρωινό μας!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
3 φλ αλέυρι
1 φλ περίπου χλιαρό νερό
1 κ.σ ξύδι
1 κρασοποτηρο λάδι
1 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
2 φλ γάλα
1 φλ σιμιγδάλι ψιλο
30 γρ βουτηρο
2 αυγά
400 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζουμε το αλέυρι με το αλάτι το ξύδι και το λάδι και ανακατέυουμε καλά να απορροφηθεί καλά το λάδι και να γίνει σαν τρίμματα μετά αρχίζουμε να προσθέτω το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αλείφουμε την ζύμη και το μπολ με λίγο λάδι και την αφήνουμε μια ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.Μετα χωρίζουμε σε 4 μπαλίτσες και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα.
Για την γέμιση
Βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα προσθέτουμε και το βουτυρο να λιώσει και μόλις μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς αλάτι πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει .
Μετά προσθέτουμε την φέτα και ανακατέυω.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε δύο φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα την γέμιση και δύο φύλλα επάνω λαδώνοντας τα και αυτά ενδιάμεσα.Ραντιζουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.