Συνταγές
Πολύ ωραία συνταγή για μελομακάρονα που στο ψήσιμό τους θα μυρίσει το σπίτι όλο αρώματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Παναγιώτης Δασκαλούδης-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”
Υλικά
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 400 γρ. καλαμποκέλαιο, 200 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδας, 50 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 κ.γ. γαρύφαλλο, 3 κ.γ. κανέλα, 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, 1 κ.γ σόδα, 2 πορτοκάλια το ξύσμα τους.
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό.
Υλικά για σιρόπι, 500 γρ. νερό, 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 150 γρ. μέλι,
3 στικ κανέλας, 3 ολόκληρα γαρύφαλλα καρφάκια, χυμό από μισό λεμόνι
Μέλι και τριμμένο καρύδι για την επικάλυψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν.
Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο.
Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το σιμιγδάλι και τα ανακατώνουμε,. Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το μίγμα των υγρών στο μίγμα των στερεών και τα ανακατεύουμε απαλά για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα). . Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα, 3-4 εκ. διαμέτρου, 30 γρ. το κάθε ένα και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά (ανάλογα και με τον φούρνο) μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Παναγιώτης Δασκαλούδης-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”