Συνταγές
Μυρίζει όλο το σπίτι βούτυρο… νόστιμα μπισκότα με καλαμποκάλευρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lori Bengu – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ζάχαρη άχνη
1 κιλό και 100 γρ καλαμποκιου αλευρι
100 gr ή δύο χούφτες αλεύρι σίτου
500 γρ βούτυρο λιωμένο
8 φρέσκα αυγά
1 φλιτζάνι του καφές γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 25 λεπτά καλά.Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 αυγό και χτυπάμε για 3 λεπτά…συνεχίζουμε έτσι μέχρι να έχουμε 8 αβγά..δηλαδή η διαδικασία της αυγοπαραγωγής κρατάει 24 λεπτά. .
στο τέλος ρίχνουμε το πτερύγιο ..
Σβήνουμε το ρομπότ..αρχίζουμε με το χέρι ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο από πριν…το ανακατεύουμε πολύ σιγά χωρίς να μειώσουμε την ένταση.τον φούρνο
ψήνουμε τον χυλό (ανάλογα την εστία) Για 35 -40 min στους 160-170 βαθμούς.
Τα βγάζουμε, δεν τα κουνάμε λίγο μέχρι να κρυώσουν
Η Συνταγή είναι από Lori Bengu – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πολύ ωραία μπισκότα κρατέλε γευστικά και όμορφα
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Τα νοστιμότερα μπισκότα κρατέλε που έχετε δοκιμάσει!
ΥΛΙΚΑ
170 γρ ζαχαρη με 2 αυγα στο μιξερ,
5 κουταλιες σουπας αραβοσιτελαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ενα μπωλ εχουμε κοσκινισει μια κουπα αλευρι 1 κουταλακι τ γλυκου μπεκιν 1 βανιλια μια πρεζα κανελα και μια πρεζα αλατι και μιση κουπα κακαο..
Ανεκατευουμε και βαζουμε το μπωλ στην καταξυψη για 30 λεπτα.
Μ ενα κουταλι παιρνουμε μιγμα το κανουμε καρυδακι και το βουταμε στην αχνη (λιγο αραια γιατι απλώνουν ) στους 180 πανω κατω για 12 λεπτα οχι παραπανω.
Έτοιμα τα μπισκότα κρατέλε !
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.