Συνταγές
Πολύ ωραία μπισκότα κρακέλε γεμάτα άρωμα λεμόνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Μαρια Ν.Κιτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
60 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ τα έκανα με 30 γρμ. ηλιέλαιο και 30 βιτάμ)
100 γρ ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 λεμονιού ξύσμα
60 ml χυμό λεμονιού (εγώ έβαλα πορτοκαλιού, γιατί φοβήθηκα μη γίνουν πολύ ξινά )
200 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 κγ μπέικιν πάουντερ
κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
100 γρ ζάχαρη
100 γρ άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζω με το αυγό.
Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Αναμιγνύουμε το μπέινικ πάουντερ στο αλεύρι και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα.
Μπορώ να βάλουμε λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε μορφή πάστα ή τζελ) για πιο έντονο κίτρινο χρώμα.
Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 – 60 λεπτά (αν είναι ακόμα πολύ μαλακά τα αφήνουμε περισσότερο).
Με τα χέρια ελαφρά βρεγμένα με νερό φτιάχνουμε μπάλες με 1 κγ από το μείγμα, τις βουτάμε πρώτα στην ζάχαρη και έπειτα στην άχνη να καλυφθούν καλά και τις τοποθετουμε σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους περιθώριο 3 εκ.
ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ 15 ΓΡΜ. ΓΙΑ ΚΆΘΕ ΜΠΙΣΚΌΤΟ ΚΑΙ ΒΓΉΚΑΝ ΠΕΡΊΠΟΥ 25 ΜΕ 30 ΚΟΜΜΆΤΙΑ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 10 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρω σε σχάρα που τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Τα φυλάμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Εκτέλεση είναι από Μαρια Ν.Κιτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Paxxi.gr