Συνταγές
Πολύ ωραία μελομακάρονα μπουκιά και απόλαυση – Πραγματικά εξαιρετικά!
Η πιο νόστιμη συνταγή είναι από : ” Giannis Artemis Peteinarakis- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
3 φλυτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
Μισό φλυτζάνι φρέσκο πορτοκάλι, και το ξύσμα του
1 φλυτζάνι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι κανέλα
Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
1κ γλ Σόδα
1 μπεικιν
1σφυνακι ρακί
1 χούφτα σιμιγδάλι ψιλό
1 πακέτο αλεύρι (αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
Σιρόπι
1 και μισό φλυτζάνι μέλι
1 Φλυτζάνι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Προσθέτουμε το χυμό που μέσα διαλύουμε την σόδα. Βάζω τα κανελογαρυφαλλα την ρακί, το σιμιγδάλι, μπεικιν και τέλος το αλεύρι.
Τους δίνω το σχήμα που μου αρέσει
Τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά το κάθε ταψί.
Όταν κρυώσουν τα μελωνουμε . Το σιρόπι το βράζουμε 5 λεπτά.
Και τους βάζουμε πάνω καβουρδισμένα και σπασμένα, καρύδια και σουσάμι.
Η πιο νόστιμη συνταγή είναι από : “Giannis Artemis Peteinarakis – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Παρακάτω θα βρεις ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για να την φτιάξεις και να γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Πολύ όμορφα και λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπράουνις
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ βούτυρο
300γρ ζαχαρη
250γρ αλεύρι
6 αυγά
Λίγες κόκκινες καραμέλες ή σμαρτις
8-9 πουρακια σοκολάτας
για τη γκαναζ
400γρ σοκολατα κουβερτουρα
300γρ κρεμα γαλακτος
κρεμα με χρωμα
1 ασπράδι
1φλ.ζαχαρη άχνη
χρωμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βουτυρο με τη σοκολάτα.Σε μπωλ βαζουμε τη ζαχαρη και το αλευρι προσθετουμε το μιγμα στη σοκολατα και συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα ενα τ αυγα.
Βαζουμε το μιγμα σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε για 25-30 λεπτα.
Λιωνουμε κρεμα γαλακτος με σοκολάτα κι αφηνουμε να κρυωσει.
Κοβουμε τα τριγωνα και περιχυνουμε τη γκαναζ πάνω σε σχάρα .Μόλις κρυώσουν διακοσμουμε με κρεμα χρωματιστη
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.