Συνταγές
Πολύ ωραία και σούπερ ζουμερά σοκολατένια μάφιν με garni
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 12 κομμάτια:
300γρ. κουβερτούρα
240γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
220γρ. ζάχαρη
150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την επικάλυψη
1 φάκελο garni με γεύση σοκολάτα
200ml γάλα
Λίγη τρούφα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας αυγοδάρτη. Μέσα στο μείγμα των αυγών αδειάζουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 φορμάκια για μάφιν.
Μοιράζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-18 λεπτά. Όταν θα φουσκώσουν και σταθεροποιηθεί η επιφάνεια των μάφιν είναι έτοιμα. Πρέπει να είναι ψημένα πάνω κάτω και ζουμερά στο κέντρο. Αν τα παραψήσουμε είναι το ίδιο νόστιμα, απλά στεγνά. Αφού κρυώσουν τα μάφιν ετοιμάζουμε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες. Το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε.
Πασπαλίζουμε με τρούφα και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.