Ψαρια
Πολύ υγιεινή και ελαφριά συνταγή για τον πιο νόστιμο γαύρο
Φτιάξτε τώρα γαύρο χωρίς τηγάνι και χωρίς λάδια.. Τέρμα το τηγάνισμα, χωρίς λαδίλες στην κουζίνα και δίχως να μυρίζει το σπίτι όλο!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
γαύρος
αλεύρι κίτρινο ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο προαιρετικά
σκόνη σκόρδου
κουρκουμά
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τον γαύρο, τον πλένουμε και τον αφήνουμε να στραγγίξει.
Τον πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη, πάπρικα και σκόνη σκόρδο. Ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε κατόπιν το γαύρο και τον βάζουμε σε ταψί σιλικόνης ή σε λαδόκολλα.
Κόβουμε στο μαντολίνο σε λεπτές φέτες τις πατάτες, και αφού τις ανακατέψουμε με τα μπαχαρικά που χρησιμοποιήσαμε και για τον γαύρο, τις λαδώνουμε ελαφρώς και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά στις αντιστάσεις επάνω-κάτω.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “γαύρο”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού