Συνταγές
Έτσι φτιάχνουμε τον καλύτερο μαρινάτο γαύρο για να συνοδέψουμε το ουζάκι μας
Έλα να δούμε μαζί πως κάνουμε νόστιμο γαύρο μαρινάτο στην κουζίνα του σπιτιού μας για να τον προσφέρεις ατελείωτες φορές αυτό το καλοκαίρι. Πάει πολύ με το ουζάκι, μπυρίτσα, σαλατούλα και πατατούλες τηγανιτές!
Υλικά
1 κιλό γαύρο
Αρκετό αλάτι
350 ml ξύδι
100 γρ κόκκινη και πράσινη πιπεριά τουρσί
2 κουταλιές σούπας πιπέρι στρογγυλό διάφορα
1 κουταλιά κόλιανδρο
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε καλά τον γαύρο και αφαιρούμε την ραχοκοκαλιά του.
Κατόπιν, πλένουμε τα ψάρια με νερό και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν.
Επιπλέον, προσθέτουμε αρκετό αλάτι, το ξύδι και αφήνουμε εκτός ψυγείου για 4 ώρες.
Αφού περάσουν οι 4 ώρες, τα ξεπλένουμε με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σουρωτήρι.
Στη συνέχεια, βάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια, τα πιπέρια, το κόλιανδρο και σκεπάζουμε με σπορέλαιο.
Τέλος, αποθηκεύουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Έτοιμος ο μαρινάτος γαύρος ! Ο πιο νόστιμος μεζές κάθε καλοκαίρι.
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!